1. Home
  2. Art
  3. /
  4. Design
  5. Búcsúzunk Kim Corbisier fiatal tehetséges festőművésztől

Búcsúzunk Kim Corbisier fiatal tehetséges festőművésztől

0
0


A napokban távozott tőlünk Kim Corbisier fiatal tehetséges festőművésznő. Mindössze 26 éves volt, önként vetett véget életének.  

Képzőművész, filmkészítő és színészként is számon tartott ígéretes tehetség volt. Belgiumban született 1985-ben, de tinédzserként Nagyvenyimen élt.  2010-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő szakán, mestere  Halász András volt. 2008-ban  elnyerte a Fundamenta-Amadeus Alkotói Ösztöndíjat és 2011-ben pedig a STRABAG Artaward International díjat is. A festészet mellett amatőr színészként is működött a Pálfi György Nem vagyok a barátod című nagyjátékfilmjében főszerepet is kapott, ezen kivűl 2010-ben kisebb szerepet játszott Herczeg Attila Mindenki boldog című, a weben is elérhető  nagyszerű játékfilmjében és megemlíteném még Szirtes András, La rencontre rövidfilmjét amiben szintúgy főszereplő volt.  Kim maga is kísérletezett a mozgóképpel a színészet mellett.

http://www.youtube.com/watch?v=otTy9pPTdwE&feature=share
 A festményeiben több irányzat is keveredett, életképeket festett.  Kim megfigyelte a környezetét, és az itt zajló történéseket örökítette meg. Olyan témák kötötték le mint a körülötte mozgó embertömeg, az utca, az élet zajának dinamikája, ahol feltűntek ismerős és ismeretlen emberek.

 

Az alkotásaira egyfajta őszinteség volt jellemző. Sajátos volt tőle a szabadon hagyott vászonfelületek, szándékosan otthagyott ceruzarajzok, amikkel könnyen kitudta fejezni az élet dinamikájának ezt a gyors, zajosságát és nyüzsgését.
Kim Corbisier  szereplői az utcán dolgozó munkások, a bevásárlószatyorral küzdő családapák…  Gyermekkori traumáival kapcsolatban, mindig megjelenik a gyermek alakja, akit egy felnőtt oltalmában helyez el. Festményei montázstechnikával megoldott képzettársítások.