1. Home
  2. Culture
  3. ÁrnyÉK – ékszerművészeti kiállítás
ÁrnyÉK – ékszerművészeti kiállítás

ÁrnyÉK – ékszerművészeti kiállítás

0
0

A FISE Galéria szeretettel meghívja Önt és barátait  Besnyői Rita, Dés-Kertész Dóra, Kerékgyártó Szilvia és Zámori Eszter ékszertervező művészek  árnyÉK – című kiállítására.

A kiállítás megnyitón közreműködnek:  Dés László és Dés András Megnyitó 2016. május 10-én kedden, 19 órakor. Élet-halál, szeretet, játék, béke, harc és szabadság – A fény-árnyék hívószavak által ihletett alkotásokból nyíló, „árnyÉK” című kiállítás a négy ékszertervező nagyon eltérő megközelítése és látásmódja miatt izgalmas eseménynek ígérkezik.

Zámori Eszter:
Fény és Árnyék. Élet és Elmúlás. Színek és Szürkék. Keménység és Lágyság.A gyász ékszere az árny Ék.Erő és Megengedés. Útmutatás és Követés. Mozgatás és Pihenés.

Dés-Kertész Dóra

Besnyői Rita:
Az élet egy kaleidoszkóp, forog velünk, színek és fények villannak, gyönyörködünk és elszédülünk. Aztán van úgy, hogy leülepszik, kitisztul a kép, egyensúlyba kerülnek a szilánkok, mint egy energiát sugárzó mandalában. A szeretet nem létezik, míg nincs kinek adni, ahogy az árnyék és fény sem létezhet egymás nélkül.

Kerékgyártó Szilvia:
Az ellentétek megbékélnek egymással fény és árnyék határán. Ami megvan az egyikben, nincs meg a másikban, egymás nélkül gyengék, együtt győzedelmeskednek.A folyton változó fényben egy ékszer árnyéka táncot jár a bőrünkön.

Besnyôi Rita
Dés-Kertész Dóra:
Lábujjhegyre álltunk, ágaskodtunk, nyújtózkodtunk, egymást is eltapostuk, hogy meglássuk a fényt. Mintha nem lett volna választásunk; irányít, kijelöli, hogy mit láthatunk és hogyan, mi pedig elhisszük, hogy szép, hogy meleg, hogy igazi és hogy mi akartuk.

Megtekinthető 2016. május 19-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.