1. Home
  2. Fashion
  3. Az In Motion – KREA Divatbemutató 2015 / Beszámoló
0

Az In Motion – KREA Divatbemutató 2015 / Beszámoló

0
0

Idén is megcsodálhattuk a Krea különleges és modern diplomakollekcióit. Az eseményen a diplomázó divattervezők vizsgamunkái mellett a harmadéves hallgatók „Connection” nevű közös kollekcióját is láthattuk. Az esemény az Akvárium Klubban kerül sort. A ruhák teljesen lenyűgöztek minket, nagyon színvonalas volt mindegyik tervező kivétel nélkül. Elégedettek voltunk a szervezéssel is. Az első sorból néztük a bemutatón felvonuló alkotásokat. Összességében elmondhatjuk a magyar divat egyre színvonalasabb mind, szervezésben és minőségben egyaránt. Ehhez hozzájárul az, hogy az iskolákban megfelelő oktatást kapnak a diákok, így nem is csoda, hogy egyre jobb a hazai szcéna. 

“A végzősök sokszínű, változatos összeállításaiban közös, hogy a hallgatók modern technológiai újítások jegyében alkottak innovatív öltözékeket. A tervezők kollekciói világunk sokszínűségét és aktuális jelenségeit dolgozták fel, így a munkákat többek között a távoli tájak, a szibériai fényvilág, valamint a skandináv hangulat és tárgykultúra inspirálta. A kollekciók változatos formanyelvére jellemző, hogy az összeállításokban a hagyományos technikákat alkalmazó öltözékeken kívül a „glitch art” stílusát alkalmazó, azt új kontextusba helyező alkotások is megjelentek.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 2015-ben végzett divattervezői: Bíró Borbála Zsófia, Kiss Zsófia, Kristóf Vivien, Kunkli Anna, Mocsai Dorottya, Szabó Csilla, Montero Antonia, Tapolcai Zsuzsanna, Tóth-Baranyi Zsófia Diploma témavezetők és szakvezetők: Anda Emilia (ANDA), Godena-Juhász Attila és Tóth András (Use Unused) A végzős hallgatók munkái mellett a „Connection” kollekció is megtekinthető lesz az eseményen.

A harmadéves tervezők féléves tervezési feladata keretében megszületett összeállítás Alexander Wang tervezői stílusának szellemében született. A közös munka révén egy határozott vonalvezetésű, karakteres jellegű kollekció született, amelynek anyagválasztását a nehezebb, erőteljesebb textilek, míg formavilágát a geometrikus elemek határozzák meg, miközben az egyes öltözékeket a monokróm és élénk színek közötti játék teszi izgalmassá. A céltudatos, energikus, szabad nőknek ajánlott, lezser, nagyvárosi stílust képviselő kollekciót Anda Emília vezetésével Gelák Adrián Benjámin, Gulyás Barbara, Illés Dorottya, Nyeste Laura, Szűcs Áron Tamás, Wagensommer Gabriella és Weisz Gabriella alkották meg”

www.youtube.com/watch?v=j7WLsUjAxs8