1. Home
  2. Fashion
  3. Az új LIÉ – AGNESKOVACS kollekció 2016
Az új LIÉ – AGNESKOVACS kollekció 2016
0

Az új LIÉ – AGNESKOVACS kollekció 2016

0
0

agnes kovacsA most bemutatkozó LIÉ kollekció idén februárban a koppenhágai divathéten debütált nagy érdeklődés kíséretében.Az AGNESKOVACS kézzel készített, prémium minőségű táskái nem csak Magyarországon, de nemzetközi viszonylatban is egyre ismertebbek és népszerűbbek, ezért az idei évtől a külföldi piacok fokozatos meghódítása a cél.

A új LIÉ kollekció multikulturalitást hordozó táskáin egyszerre jelenik meg a japán precizitás, az olasz bőr, a skandináv minimalizmus és az időtlen francia elegancia – harmonikus egységet alkotva.

A LIÉ francia eredetű kifejezés, amely összefonódásra, összefüggésre utal. A könnyed hangulatú szóban egyszerre jelenik meg az új táskák francia sikkje és utal jelentésével az ősi japán facsapolás technikájára, amely a kollekciót inspirálta. A nagy precizitással, egy-egy bőrlapból összefűzött táskatestek felidézik a tökéletesen illesztett faelemekből létrehozott tárgyakat, míg a kollekció árnyalatai – sötétkék, púder és homokszín – hangsúlyozzák a darabok  finom, modern eleganciáját.

A felsőkategóriát képviselő AGNESKOVACS táskák és bőrkiegészítők jellegzetességeit magán hordozza a LIÉ kollekció is; jelen vannak a skandináv ihletésű geometriai részletek és kifinomult megoldások, illetve a különleges, magasminőségű anyagokkal – mint az olasz marhabőr való kivitelezés – amely biztosítja a táskák időtállóságát.

Több forrásból fakad a LIÉ táskák formai inspirációja is – a japán ácsmesterek lenyűgöző alkotásai mellett, ahol századmilliméter pontossággal illenek egybe az egymást megtartó, nagyon stabil negatív és pozitív farészek, Ágnes számára az emberi kéz egyedisége is ihletadónak bizonyult.

„Az emberi kéz az egyik legfontosabb testrészünk, nagyon sokat elárul rólunk. Ide kapcsolódik egy emlékem nagypapámról, aki szeretett ebéd után kicsit megpihenni. Ilyenkor kiült a szőlőlugasba, hallgatta a madarakat csicsergését és nagyon lassan malmozott a kezével. Talán ez meditációként szolgált számára, erre soha nem kérdeztem rá, de az emlékkép nagyon erős bennem. Az összekulcsolt kéz,  az összetartozást, a stabilitást szimbolizálja, aminek jelen esetben nagyon fontos szerepe van.” – meséli Ágnes az inspiráció forrásairól.

Mindezek harmonikus együtt állásából születhetett meg az egyedi tervezésű, új kollekció, amely a tavaszi megújulás szellemében, de koncepciózusan követi a megelőző kollekciók által kijelölt irányt. A táskákban egyszerre jelennek meg a klasszikus értékek és az urbánus hatások, találkoznak nemes anyagok és új formák.

 

A LIÉ kollekció március 9-től elérhető az www.agneskovacs.hu webshopján, március 20-án pedig megérkezik a budapesti üzletekbe.

 

 

 

Photographer_György Károlyi_Flashback

Model_Lisa VM Model

Hair_Márk Károlyi

Make up_Tímea Vozák

Styling_Dóra Bellák