1. Home
  2. Art
  3. /
  4. Design
  5. BACK AND FORTH – 8 művész Londonból

BACK AND FORTH – 8 művész Londonból

0
0

British Council szeretettel meghívja Önt és barátait
2012. február 16-án, csütörtök este 7 órakor

BACK AND FORTH – 8 művész Londonból

című csoportos kiállítás megnyitójára, mely egy páratlan összefogás kezdő eseménye

a B55 Galéria, a British Council, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Csodalámpa Alapítvány között.

A kiállítást Estelle Thompson, a kiállítás kurátora nyitja meg.
Köszöntőt mond Simon Ingram-Hill, a British Council Hungary igazgatója és Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

Kiállító művészek:

JANE BUSTIN / SIMON CALLERY / ROSE DAVEY / LOTHAR GÖTZ /
TAMÁS JOVÁNOVICS / KÁROLY KESERÜ / DILLWYN SMITH / ESTELLE THOMPSON 

A kiállító művészek személyesen is jelen lesznek az eseményen.

A kiállítás megtekinthető: 2012. március 17-ig

A British Council, a B55 Kortárs Galéria, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Csodalámpa Alapítvány páratlan összefogás keretén belül kívánja felhívni a figyelmet a művészet, a sport, a társadalmi szerepvállalás és a sokszínűség fontosságára. Az együttműködés több eseményből áll, melyek AZ OLIMPIA DIÁKSZEMMEL képzőművészeti pályázat, a BACK AND FORTH – 8 MŰVÉSZ LONDONBÓL kiállítás – és egy, a Csodalámpa Alapítványhoz beérkezett kívánság megvalósításának támogatása.

 

BACK AND FORTH – 8 MŰVÉSZ LONDONBÓL című kiállítás különböző nemzetiségű és korú, Londonban élő kortárs képzőművész festményeiből ad vidám és izgalmas válogatást. A kiállított művek a szín, fény, tér és anyag dinamikáját járják körül változatos, de egyszerű vizuális nyelvezettel.

A művészek közt található Simon Callery, akinek már a londoni Tate Modern-ben is szenteltek önálló termet, vagy a német származású Lothar Götz, akinek hatalmas méretű falfestményei Európa számos intézményeiben és galériáiban láthatóak. Estelle Thompson és Rose Davey bensőséges, de mégis élénk és intenzív színmezőkkel operálnak, míg Jane Bustin irodalmi és filozófiai alliterációkkal keveri elementáris vizuális nyelvezetét. A kiállításon résztvevő két magyar művész – Keserü Károly és Jovánovics Tamás – a képfelület lebegtetésével játszik. Optikai feszültségeket gerjesztve az ismétlődés és az archetipikus dekoráció fogalmait boncolgatják. Dillwyn Smith láthatatlan, homeopatikus esszenciákkal kísérletezik lírai absztrakt, kollázsszerűen szőtt és festett vásznain. A két magyar származású művész kivételével a kiállító művészekkel ezúttal találkozhat először a hazai közönség.