1. Home
  2. Art
  3. /
  4. Design
  5. Deisre –Vágy divatfotó kiállítás hamarosan a Bálnában!

Deisre –Vágy divatfotó kiállítás hamarosan a Bálnában!

0
0

Nemrég láthattuk a kiállítást az Image galériába, ami kibővülten nemsokára Bálnában is látható lesz. Újabb alkotók csatlakoznak a kiállítás sorozathoz, olyan alkotások is láthatók lesznek, amikben eddig a közönség nem gyönyörködhetett. Így azoknak is mindenféleképpen el kell jönniük, akik már látták az előző kiállítást, mert lesznek újabb élmények.  Az Image galériában a kiállítást Juhász Bianka a Lack Magazin főszerkesztője és a L’école és Marketing & Promotions ügyvezető igazgatója nyitotta meg és mondta el a gondolatait a vágyakról.

A megújult kiállítás sorozatot a Bálna csodálatos épülete is befogadta. Ha nem voltatok még itt mindenféleképpen el kell menetek. A Desire kiállítás sorozat folytatása januárban lesz látható, és a Bálna felső szintjén tudjátok megtekinteni a folyósokon. Elsősorban a hely kereskedelmi, kulturális és szórakoztató centrum. Az épület maga egy építészeti remek, és a tér ahol fekszik az is nagyon különleges, szembe a Dunával és a Gellért heggyel.  Nem olyan régen nyitotta meg kapuit, és tárt karokkal várják új vendégeiket.  A szervezők kifejezetten nyitottak a fiatal tehetségek felkarolására, rézben ezért is jöhetett létre ez a kiállítás a Bálnában.

Olyan fotósok munkáit láthatjátok, akik elsősorban a divat fotóval kísérleteznek. Ugyan nem mindenkinek a főszakterülete, de a kiállítás témájában főszempont volt, hogy divatfotókról szóljon. A Vágy témáját mindenki különféleképpen dolgozta fel, hisz maguk a vágyak rengetegféleképpen megnyilvánulhatnak. A legtöbb divatfotó valamilyenféle vágyról szól. Vagy egy vágyott karaktert mutat be, vagy éppen megpróbál egy tárgyat, esetleg környezetet bemutatni, ami a vágyódásunk központja lehet. Igen sokfélék a vágyaink, mert egyszerre lehetnek nagyon magasztosak és alantasak is. Különleges dolog ez úgy gondolom, hisz magunkat az emberségünket hordozza. Részben talán ezért is érezheti mindenki annyira közel magához a témát magát és ugyanakkor az alkotásokat is.

A kiállítók között részt vesznek Deák Eve, Peruzzi Boglár, Toth Kristóf, Jámbor Zsófia, Áron Erdős, Krebsz Áron és csatlakozik Gáspár Milán és Schindl Gabriella is. Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy Magyarországon nagyszerű fotós tehetségeink vannak, igazán büszkék lehetünk rájuk. És nagy öröm, hogy a Bálna nyitott karokkal várja a fiatal feltörekvő tehetségeket.

Pár szóban bemutatnám a művészeket.

Deák Eve munkáit már biztosan sokan ismeritek. Underground stílusát nagyon kedvelik, mert igazán jól megtudja fogni a modellek karakterét és ugyanakkor mintha a lelkükből is egy darabot megragadna. Eve többnyire maga stylingol. Egy egészen friss és természetesség árad munkáiból.

Toth Kristóf modellként kezdte pályáját a szakmában. Divatfotózás irányába is részben a modellkedés miatt fordult. Nem olyan régóta fotózik, de egyre népszerűbb fotóst, biztosan sokan kedvelitek. Szeret a térben gondolkodni, és a letisztultabb formai és gondolati megoldásokat részesíti előnybe.

 

 

Peruzzi Boglár-t talán nem ismeritek még olyan sokan, mert nem olyan régóta ragadott fényképezőgépet. Eredetileg képzőművészként kezdte meg pályáját. Munkáiban visszaköszön a képzőművész múlt, és úgy gondolom ezért is lehet érdekes sokak számára. Sokszor a modellek szoborszerűen jelennek meg, teljesen idealizálva, átlényegülve.

 

Erdős Áron a Krea hallgatója. A Krea igazán jó szakembereket képez nem csak a fotográfia terén, hanem nagyszerű tervezők és stylisztok kerülnek ki kezei közül. Így nem is csoda ilyen inspirációs hatás révén az ember a divatfotózás irányába sodródjon. Áron szereti az egzotikumot és ez a modell választásain is meglátszik, keresi a különleges dolgokat, amire igazán csak is vágyni lehet!

 

Jámbor Zsófia igazán tehetséges fiatal fotós, aki debreceni származású. Biztosan sokan ismeritek munkáit. Nagyszerű fotós, és nagyon egyedien és természetesen tudja elkapni az embereket, olyan igazán finom harmonikussággal és természetességgel. Ez a női bölcsesség, tökéletesen árad a munkából, egyfajta tökéletes összhangot teremtve a természet az az a környezet, a modell és a fotós között.

 

 

Krebsz Áron Image fotóstúdió és galéria tulajdonosa. Nagyon fontosnak tartja a kulturális tevékenységeket és részben neki is köszönhető, hogy ez a kiállítás sorozat létrejöhetett. Áron a hagyományos fotózás híve, ugyan nem csak divatfotóval foglalkozik, de nem áll távol tőle, hogy egy- egy gyönyörű editorált létrehozzon.

 

 

Schindl Gabriella egyik újabb alkotó, akivel bővült a Deseire kiállítási csoport. Munkáit biztosan sokan láthattátok már. A fotói csodálatos elvarázsolt lelkületről árulkodnak. Álomszerű tájakon járhatunk az ő munkáin keresztül, megismerve egy alternatív lehetőséget egy teljesen idealizált “vágyott” világot.

 

 

Gáspár Milán nemrég készítette a Nubu legújabb 2013-2014 őszi- téli kollekciójához fotókat, biztosan a neve már sokaknak ismerősen cseng. Hencz Péter asszisztenseként kezdte megismerni ezt a világot. Szereti az egyszerű letisztult formai és színvilágot egyaránt.

 

Biztos vagyok, azok a fotósok akik itt vannak ezen a kiállításon sokat fogtok még hallani róluk, ők a legújabb feltörekvő divatfotós generáció. Nagyszerű lehetőség, hogy a Bálna a fiatal tehetségeket így felkarolja és foglalkozik velük. Mindenféleképpen menjetek el januárba a Bálnába, és figyeljétek a kiírásainkat, folyamatosan tudósítunk a különféle divat eseményekről!

 

Esemény: https://www.facebook.com/events/416996381760954/?notif_t=plan_user_joined