Home Egyéb Interjú Erdős Áron fotóssal

Interjú Erdős Áron fotóssal

0
0
Most bemutatkozik nektek Erdős Áron fotós, aki a Kreán sajátította el ezt a szakmát. Elsősorban a modellfotózás érdekli.
.
Mióta foglalkozol fotózással?
.
2 éve kezdtem a KREA Kortárs Művészeti Iskolában. Ez idő alatt a fotózás rengeteg alfaját ismerhettem meg a divatfotótól kezdve az enteriőrfotón át a képzőművészeti fotóig. Gerhes Gábor, volt szakvezetőm segített magamra találni a fotográfiában..
..
Hol tanultál?
.
Mint említettem a KREA-ban tanultam, ahol egyszerre kezdtünk gyerekkori barátnőmmel, Kiss Zsófiával. Azért ezt az iskolát választottam, mert nagyon tetszett a családias környezet, valamint hogy az oktatóknak minden diákra van idejük figyelni, és ebben a szakmában elhanyagolhatatlan a precizitás.
.
Miért pont ezt az ágát választottad a fotózáson belül?
.
Mindig is izgatott, hogyan készül egy tökéletes fotó, milyen a valóságban az, ami a címlapon már nem is olyan valóságos és világ életemben szerettem csapatban dolgozni. Talán ez a két oka lehet, hogy a fotózás ezen ágát választottam.
.
Mik a kedvenc témáid?
.
Imádom a letisztultságot, szeretek steril környezetben dolgozni, ahol olyan fotókat tudok készíteni, melyek maguktól a modellektől lesznek érdekesek, az ő személyiségüktől. Nem tagadom, ez nehezebb is, mint egy inger gazdag környezetben fotózni, ahol magától a környezettől is jobb lesz a fotó, de szeretem a kihívásokat.
A másik kedvenc témám a mozgalmasság. Kontraposzt, libbenő anyag, bármi mozgalmassá tehet egy divatfotót.
.
Mi az, ami inspirál?
.
Madonna, aki mindig képes megújulni, és sosem válik unalmassá. Minden korszaka valami újat hordoz magában. Ezenkívül még bármi inspirálhat. Kiszámíthatatlan mikor ugrik be valami olyan ötlet, amit később megvalósítok.
.
Vannak e esetleg példaképeid?
.
Steven Klein, Tom Munro és Steven Meisel. Munkásságaikkal mind Madonnán keresztül találkoztam.
 .
Mennyire fontos számodra, ki a modell?
.
Rendkívül fontos, hogy ki a modell, hiszen javarészt rajta múlik, milyen is lesz a végeredmény. Ha alapjaiban rossz a koncepció, és már a modell sem megfelelő, akkor hiába tökéletes a smink, a haj, hiába világítom be precízen a környezetet, ha ő nem képes megfelelően teljesíteni.
 .
Mennyire szólsz bele a stylingba?
 .
Az én feladatom a fotózás, azonban ahhoz, hogy tökéletes képeket tudjak készíteni, nekem is szemmel kell követnem, mivel készülnek a sminkesek, stylistok.
 .
Mennyire függ a technikától a műfaj?
 .
Talán a divatfotó az egyetlen a sok műfaj közül, ami nem hordoz magával olyan kötöttségeket, mint például az építészeti fotó vagy a tárgy fotó. A divatfotónál a legnehezebb megtalálni a harmóniát a fények/hangulat és a modell személyisége között.
 .
Mennyire vagy elégedett?
 .
Mennyire vagyok elégedett? Ez egy fura kérdés, mivel nem nekem kell elégedettnek lennem a képeimmel, hanem azoknak, akiknek a képeket készítem. Véleményem szerint az a művész, aki teljesen elégedett magával, az nem is művész, azonban a ló túloldalára sem szabad esni, hiszen a túlzott elégedetlenség nem visz előrébb. Meg kell találni az aranyközéputat. Vannak munkáim, amikkel nagyon elégedett vagyok, azonban a többségből inkább tanulok, a hibáimat kutatom.
 .
Kedvenc divatmagazinod?
 .
Nincs kedvenc divatmagazinom.
 .
Mik a terveid a közel és a távoli jövőben?
 .
A közeljövőben szeretnék valahol elhelyezkedni, mint asszisztens, hogy minél többet tanulhassak egy olyan személytől, aki profi szinten űzi a műfajt. A távoli jövőt pedig még nem firtatom, de vannak terveim, mint például az Avantage modellügynökséggel, a The Glow online webshoppal, valamint Galla Zoltánnal való közös együttműködésünk mind 2014-ben fog megvalósulni, úgyhogy izgatottan várom az új évet! 🙂
.