1. Home
  2. Culture
  3. Interjú Galambos Eszter sminkessel
Interjú Galambos Eszter sminkessel

Interjú Galambos Eszter sminkessel

0
0
models: Heny, Blanka (attractive)
make-up: Eszter Galambos
hair: Zsanett Fabian
styling: Dora Bellak
make-up assistant: Leticia Patat
photo: Wanda Martin
assistant: Andrea Csillik

 Galambos Eszter nagyszerű sminkes, aki több ismertebb fotóssal is dolgozott már. Szereti a finom minimalista és érzékeny sminkeket. Többek között a Toni&Guy Budapest Fashion Week-en és más divateseményeken is találkozhattunk már sminkjeivel.

.

Mesélnél magadról, hogy kezdődött? Mióta foglalkozol sminkeléssel?

.
A pályámat bölcsészként kezdtem, művészettörténetet tanultam az ELTÉn. Jó iskola volt ez, megtanultam, hogy semmit se fogadjak el kritika nélkül, illetve hogy nincsenek problémák, csak megoldandó feladatok. Ezeknek az alapelveknek még most is hasznát veszem. Viszont hamar elkezdett hiányozni a kreativ munka, az alkotás folyamata. Ekkor találkoztam egy véletlen folyamán – már ha valaki hisz a véletlenekben – Horváth Csillával, aki akkor a MAC hazai trénere volt, ő ismertetett meg a sminkelés rabul ejtő világával, ami azonnal beszippantott, és azóta se ereszt. Ennek már több mint 4 éve.

 Kik azok a sminkesek, akiket nagyra tartasz?

.
Nemzetközi kedvenceim Pat McGrath, Peter Philips, Stephane Marais, és még sorolhatnám… Itthon a mesterem, Fazekas Richárd munkája képes mindig ámulatba ejteni.

Mit jelent számodra a divat és a stílus?

.
A divat a “mit?”, a stílus a “hogyan?”, a kettő együtt pedig egy remek mód az önkifejezésre.

photo: Krisztián Éder
model: Máté @ Wam Models
styling: Melinda Csík
makeup: Eszter Galambos

Szerinted mi a jó smink titka?

.
Szerintem a jó smink sose harsány vagy tolakodó, hanem mindig csak kiemeli a viselője szépségét, vagy kiegészít egy adott stílust, hangulatot. Ez persze a divatsminkre nem mindig igaz, itt sokszor a figyelemfelhívás, meghökkentés a cél, de azt gondolom, hogy a  smink ilyenkor se lehet öncélú.

Milyen speciális szépség trükkökhöz ragaszkodsz?

.
Remélem semmilyenhez 🙂 Igyekszem nyitott lenni az újdonságokra, folyamatosan képezni magam, és a nekem tetsző dolgokat beemelni a saját munkámba. Szerintem ebben a szakmában nagyon fontos, hogy képesek legyünk mindig megújulni, és ne ragadjunk meg a klisékben.

Milyen termékeket használsz?
MAC, Chanel, Armani, Bobbi Brown, Lancome, Tom Ford, Shu Uemura…

photo: Éva Farkas
styling: Hubert Csaba
makeup: Eszter Galambos
model: Nelli @ Art Models


Mi kedvenc sminked?

.
Alapvetően a minimál vonalat szeretem, natúr smink mániás vagyok, amit egy-egy izgalmas részlettel különlegessé lehet tenni.

Mit tanácsolnál a mindennapi arcápolással kapcsolatban? Mire kell figyelni?

.
Szerintem a legfontosabb a rendszeresség! Minden nap fussunk végig a tisztítás-tonizálás-hidratálás körön, és sose felejtsük el éjszakára lemosni a sminkünket!

Melyek azok a sminkelési hibák, amiket a nők leggyakrabban elkövetnek?

.
A fiatalok körében a legjellemzőbb, amivel én mostanában találkozok, hogy túlsminkelik magukat. 15-16 éves lányok nem merik kitenni a lábukat otthonról centi vastag alapozás, és 5 réteg szempillaspirál nélkül. Ez elég elrettentő tendencia szerintem… Érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy egy ennyi idős lány vajon miért nem látja szépnek magát és vajon ez hová vezet?!

photographer MATE MORO
production assistant NORA GYENGE
model PATRICIA @ VISAGE
styling TIMEA GASPAREK
hair styling NORBERT KOZMA
make up artist ESZTER GALAMBOS

Milyen munkákat szoktál vállalni, miből van a legtöbb felkérés?

.
A pályám elején nagyon nehezemre esett nemet mondani bármilyen felkérésre, nagyon sok időt és energiát elvett, hogy olyan fotózásokra jártam, amikben nem sok perspektíva volt. De aztán lassan rájöttem, hogy jobban meg kell becsülnöm a saját munkámat, és időmet, és nem szabad a kelleténél több nyűgöt a nyakamba vennem. Most már igyekszem csak olyan projektekben részt venni, amik valamilyen pluszt hordoznak magukban.

Mit jelent számodra a sminkelés?

.
Hivatás, szakma, munka.

Mit gondolsz a magyar divatéletről?

.
Azt hogy borzasztóan kicsi itthon a piac. Ebből két dolog következik, az egyik, hogy sok tehetséges művész nem kap lehetőséget rá, hogy megmutassa magát. A másik pedig, hogy nagyon nagy a konkurenciaharc, és ezt sokan nem képesek kezelni…

Melyek a kedvenc fashion magazinjaid?

.
Vogue, Tush, Numero, The Room…

Photo: Szilveszter Makó
Make Up: Eszter Galambos
Hair: Szilveszter
Models: Eszter @ Trendattack / Akos @ Icon
Cloths: Rebel Yuths

Mennyire figyeled a többiek munkáit?

.
Sajnos eléggé. Azért sajnos, mert nagyon sok igénytelen, összecsapott munkát látok, és ez rettentően bosszant. Próbálok erről leszokni, és csak azok munkásságát követni, akik inspirálnak.

Mikor vagy elégedett?

.
Soha.

zp8497586rq