1. Home
  2. Egyéb
  3. Interjú Kató Sándor fodrásszal

Interjú Kató Sándor fodrásszal

0
0

Bemutatjuk nektek Kató Sándor fodrászt, akinek a szenvedélye a hajszobrászata. 

Mindig is ezt szakmát akartad választani? Miért pont a fohászkodás?

A fodrászat 18 évesen fertőzött meg amikor a barátnőmnek vasalgattam a gyönyörű szőke hosszú haját és beleszerettem… a hajába! A haveroknak pedig már akkor én vágtam mikor el se indultam ezen a pályán, egyszerűen szenvedéllyé vált hogy készítek valamit és dicsérik, elismerik amit csinálok és ez megindított bennem egy kibontakozási vágyat, hogy ellentmondást nem tűrően elindulok ezen az útvonalon.

Hol tanultál?

Kezdetben Solymáron tanultam 1 évig amikor a fodrászat legalapvetőbb elemeit tanultam Bakti Annamáriánál, amire a későbbi munkáim során tudtam alapozni, majd a belvárosi Karda szalonban tanulhattam Baróti Andrea kezei alatt akivel ma már kollégák és jó barátok vagyunk. Ő vitt bele engem a szakma rejtelmeibe és rengeteget tanultam tőle és segített nekem amiért nagyon hálás vagyok neki.

Vannak e esetleg a szakmában példaértékű emberek, akikre nagyon felnézel?

Rengeteg nagy fodrász van akire fel lehet nézni mind külföldön mind itthon, elsősorban a főnökeimre nézek fel akik kiépítették az itthoni szalon struktúráját és külföldön Londonban ugyanerre képesek voltak, így 2 jól menő szalont üzemeltetnek ami szerintem lenyűgöző teljesítmény és komoly szakértelmet igényel.

Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?

Leginkább büszke akkor szoktam lenni egy munkámra amikor valakit teljesen átalakítok és a végeredmény még engem is lenyűgöz, de még jobb érzés amikor profi stábbal dolgozunk együtt egy fotósorozaton vagy divatbemutatón és lenyűgözzük vele a nézőközönséget.

Mi az ami inspirál?

Bármi tudja az embert inspirálni ha van elég képzelőereje vagy fantáziája, akár egy dögös női ruha, egy jo mozifilm, vagy egy belvárosi buli. Már jóideje fodrász szemmel látom a világot és ha ránézek valakire akkor az átalakítási lehetőségeket is bele látom hogy én mit és hogy változtatnék rajta.

Milyen lehetőségei vannak Magyarországon egy kezdő fodrásznak?

Egyéniség kérdése. Ha valaki ambiciózus és mindennap úgy kel fekszik hogy valami maradandót akar alkotni akkor a lehetőség adott mindenkinek. Kezdőként én a vendégkör kialakítását tüztem ki célnak, de vannak ma már frenchise jellegű “cut&go” szalonok ahol bele lehet kóstolni egy szalon működésébe.

Mit jelent számodra a stílus?

Stílus alatt én azt értelmezem hogy más vagy valamiben mint a többi, egy egyéniség vagy, de ugyanakkor szemrevaló és gördülékeny a megjelenésed. Stílust sokminden adhat, például egy óra, bőrkabát, frizura és viselkedésmód optimális keverése.

Van-e kedvenc fashion magazinod?

Rendszeres olvasója vagyok az Ikon-nak, de ha a Vogue bejönne magyarországra biztosan átlapoznám havonta.

Mit gondolsz a magyar divatszakmáról?

Egyre jobban tör fel. Sok új ismertséget szereztem divattervezőkkel, sminkesekkel, stylistokkal akik elhivatottan dolgoznak azon hogy a magyar divatszakma feljebb és feljebb törjön. Nyilván nem fogjuk lekörözni a nyugatot és a tengerentúlt de szerintem nincs akadálya annak hogy ne zárkozhatnánk e fel hozzájuk.

A fodrászaton belül melyik az a műfaj ami legjobban közel áll hozzád?

Talán a most legtöbbet keresett “ombre” hajfestés ami a legközelebb áll, de mindent nagyon szeretek ami a hajjal kapcsolatos.

Szeretsz stábbal dolgozni, milyen?

Igen! Egyre több felkérést kapok fotózásokhoz, és azt veszem észre hogy a stáb tagjai általában szenvedélyes fiatalok, de idősebb kollégáikat megszégyenítő profizmussal dolgoznak együtt, örülök hogy a részese lehetek ezeknek a munkáknak mert nagyon élvezem a stábbal való mozgolódást.

Kedvenc márkád?

Fodrászatban Revlon.
Ruha egyértelműen H&M!

Kedvenc filmed?
spy phone software
Karib tenger kalózai, Sherlock Holmes.

765qwerty765