1. Home
 2. Fashion
 3. Interjú Lukács Alex fodrásszal
Interjú Lukács Alex fodrásszal

Interjú Lukács Alex fodrásszal

0
0

Minden történet különleges és csodálatos, hogy hogyan válunk azzá akik vagyunk. Most egy fiatal fodrászt kérdeztünk meg, az ő szakmai tapasztalatairól, hogyan látja a világot és mi vitte erre a pályára.

 • Miért pont fodrászat?

Jött magától. Az egész körülbelül az 5 négyzetméteres fürdőszobánkban indult, édesapám megkért, hogy hátul igazítsam már meg a haját. Nagyon megtetszett, akkoriban még nem tudtam volna megfogalmazni, hogy miért szeretem csinálni, de valamiért alig vártam, hogy újra levágjam a haját. Évekkel később, 16 évesen, volt egy nagyon bátor haverom és megkért, hogy valamit kezdjünk a hajával, első alkalommal ahhoz kepést nem sikerült nagyon borzalmasan, másodjára persze úgy elrontottam, hogy 0-as géppel az egészet lekellet vágnom. Jó fej volt, nevettünk az egészen. Idővel a suliban elterjedt, hogy hajat vágok aztán kialakult egy “baráti vendégkör” akiket otthon vártam a fürdőszobában és csináltam a frizurákat, természetesen nem kértem érte semmit, örültem hogy gyakorolhatok mert már addigra biztos voltam benne hogy fodrász akarok lenni!

 • Hol végezted a tanulmányaidat?

 

Miután az érettségit megszereztem egy kereskedelmi iskolában, jelentkeztem szakmai tovább képzésre az Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziumára, ahol három évet kellet eltölteni.
Második évben lehetett külső gyakorlati helyet választani. Több osztálytársam is a hair’s[ku:l] –t emlegette hogy mennyire menő szalon, és milyen jó az ottani oktatás. Nézzük meg gondoltam, de akkor még fogalmam sem volt hogy igazából mennyire jó helyen járok. Elfogadták a jelentkezésünket, és szépen lassan kiderült számomra hogy a szakma egyik két legnagyobb mestere tanít minket.
Később miután sikeresen le vizsgáztam, volt lehetőségem a hair’s[ku:l]-ban maradni, és azóta is a csapatot erősítem!

 

 • Van olyan fodrász, akire nagyon felnézel?

 

Említett két mesterem! Név szerint, Hoglmayer Attila és Fehér Tamás.
Szeretem azt az elvet, amivel neveltek minket a hétköznapi szalon- életben,

Szeretem azt a stílust, amit képviselnek a bemutatókon vagy akár egy oktatáson, amit nem lehet be skatulyázni, vagy ha kéne akkor azt mondanám hogy hair’s[ku:l].

 • Van kedvenc fodrászod?

Van, több is. Mazella & Palmer, szintén egy másik csapat: ZGAT, és a férfi hajtetoválás mestere: Rob The Original. Nálam ők a TOP3.

 • Milyen művészeti ágakat kedvelsz még?

 

Szeretek rajzolni, igazából a kreativitás, kis koromban a rajzolással indult. Tehát bármi ami ábrázol valamit, legyen az tetoválás, festmény vagy tényleg bármi, felkelti a figyelmem.

Illetve nagyon tetszik a fotózás, amivel a jövőben szeretnék kicsit jobban foglalkozni.

 • Mi inspirál?

A környezetem, épületek, más művészeti ágak, internet, egy jó film. Minden, amiben ott a művészet vagy olyan színek, szögek, vonalak amit később talán beletudok építeni egy hajtetoválásba vagy akár egy női hajba.

 

 • Mik a hosszú távú terveid?

Két éve, 2016-ban lettem „hivatalosan” is fodrász. Szóval rengeteg tervem van jövőre nézve.
Szeretnék később egy saját „brand”-et , egy saját szalont amivel képviselhetem magam a szakmában.
Sok ötletem van ami az említett terveimmel kapcsolatos, de ha nem haragszik meg senki, nem lőném le a poént.

 • Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve?

Tudom hogy sokat kell még tanulnom és fejlődnöm, ezért még több képzésre és kihívásra van szükségem. Igyekszem versenyeken részt venni, és minél jobban teljesíteni.
Szeretnék külföldre is eljutni olyan szakmai eseményekre, bemutatókra ahol közvetlenül találkozhat az ember azokkal a trendekkel, amit még itthon nem kapunk meg.

 • Mi az álmod?

Egy gyönyörű család, örök élet, nagyon sok pénz, luxus autó és mindenki megismerje a nevem!