1. Home
  2. Fashion
  3. interjú Papi Gabriella sminkessel

interjú Papi Gabriella sminkessel

0
0
Most egy fiatal és lelkes sminkest mutatunk be nektek, aki elmeséli tapasztalatit a szakmában és néhány szépségápolási tanácsot is ad.
.
Mióta érdekel a sminkelés? Hogyan kezdődött?
.

-A sminkelést könnyű volt megszeretnem, hisz közel voltak hozzám a kipróbálási lehetőségek Anyukám révén. Egyrészt Ő és a drága Nagymamám is használtak dekorkozmetikumokat és rendszeresen sminkelték magukat. Aztán a 90-es évek végén a legtöbb márka betört hazánkba és

elárasztotta a piacot szebbnél szebb és tartósabb sminktermékekkel, amikhez könnyedén és szinte elsőként hozzáfértem Anyukám akkori állása miatt. Ekkor megfertőzött és teszteltem amit csak lehetett a barátnőkön és magamon is. Olvastam is hozzá könyvet és próbáltam kiokosítani magam, ahogy csak lehetett 17-18 évesen. Aztán más pályára mentem, de ez örök barátságnak bizonyult és hobby szinten megmaradt.
Így több, mint 17 éve érdekel a smink, mint eszköz a megszépüléshez, az önbizalom eléréséhez. A hobby szintet 3,5 éve kezdtem csak felváltani, akkor szereztem oklevelet.

-A munkáidról mit lehet elmondani, mi jellemző rá?

-Szerintem ma Magyarországon nagyon sok tehetséges sminkes és szépségiparban dolgozó ember van. Én személy szerint nem járok versenyekre és nem hajlok az extrémebb sminkek felé. Voltak kísérleteim többé-kevésbé sikerültek is amiket kipróbáltam, de ritkán voltam ezen a téren elégedett minden szempontból. Nem az én filozófiám, nem az én világom, ha fogalmazhatok így. Nem tudok úgy elmélyülni benne, sokkal inkább érdekel a viselhető, szépítő sminkek világa. Az a fajta smink, amitől megjön az önbizalma egy hétköznapi embernek például egy fotózáson , vagy éppen amikor férjhez kíván menni. Vagy előbújik egy másik arca a hivatásos modellnek például egy kor-sminknél.

-A jó smink titka?

-A jó smink titka szerintem az, ha ki tud alakulni az összhang a viselője és a smink között. Itt értem például azt, hogy manapság még mindig nagyon sok hölgynek az jut eszébe az alapozásról, hogy “jaj, elnehezül vagy épp csillogó, olajos lesz a bőröm tőle” vagy ” jaj, alapozótól mindig azt érzem, hogy nem lélegzik az arcom, utálom, ha érzem, hogy van rajtam”!!! Ezek valós érzések és természetes megnyilvánulások, viszont napjainkban már jó minőségű alapozóval, vagy színezett hidratáló BB krémmel mindez elkerülhető! Szeretem nagyon például, ha egy hétköznapi lány, aki teszem fel mellesleg egy bombanő, /csak még nem tudja magáról,/ percek alatt átalakul és egy jó frizurával, ruhával és sminkkel dívává válik!

-Milyen termékeket használsz?

-Sokféle márkát használok. Vannak például speciális alapozóim, amiket érzékeny bőrre használok és figyelek arra is, ha már érett bőrre kell alapozni, ilyenkor ránctalanító alapozót használok. Igyekszem tehát nem csak a fotózásokra megfelelni professzionális termékekkel, hanem a hétköznapi emberek igényeit is figyelembe veszem minden esetben.

-Az arcápolásról és a stílusodról mondanál valamit?

-Azt vallom, hogy minden sminkeléskor tanul az ember, hisz nincs két egyforma arc.
Idővel mindig jobb lehet, gyorsabb és tökéletesebb a munkája a sminkesnek. Ez nem egy futószalagos történet, mert mindenkinek el kell és el lehet találni az adottságaihoz illő sminket-sminkeket. A legjobban persze a bőrünk egészségére kell odafigyelnünk ahhoz, hogy tökéletes sminket tudjunk készíteni másnak és saját magunknak is.
Nagyon fontos az elfogyasztott folyadék megfelelő napi mennyisége és minősége is, ezt már egy évvel ezelőtti írásom
ban is kiemeltem. Ha elég folyadékot fogyasztunk, akkor a bőrünk azt meghálálja, ellenkező esetben megsínyli sajnos. 🙁 Idő előtt rugalmatlanná és ráncossá vállhat. Nyilván sok-sok lehetőség van rá, hogy a bőr szépségét megóvjuk, de a belső ápoltságunk ugyan olyan fontos, mint hogy mit kenünk rá az arcbőrünkre.

-Mikor vagy elégedett?

-Akkor vagyok elégedett, ha valakinek látom az arcán az örömöt és az önbizalmat amikor a tükörbe néz az általam készített sminkben. …..és azt mondja”húh, én ilyen vagyok?? nem is tudtam, hogy tudok ilyen szép is lenni…”

Csapatban is szeretsz dolgozni?

-Szeretek összeszokott csapatban dolgozni , ahol bíznak bennem és csukott szemmel is tudják, hogy amit alkotok sminkben az látványos és kellemes lesz a fotózás szempontjából.

zp8497586rq