1. Home
 2. Fashion
 3. MAC Haute dogs 2015 / Beszámló
0

MAC Haute dogs 2015 / Beszámló

0
0

MAC-Haute-Dogs-Makeup-LineMAC-nél az idei évi őszi kollekció az állatokról szól, csakúgy, mint 2010-ben! Akkor macskákról, idén pedig miről másról szólhatna, mint a kutyákról.

„Amilyen a kutya, olyan a gazda” avagy „Madarat tolláról, embert kutyájáról……” – szokták volt mondani és bár jóllehet  főként a kutya-gazda természetére szokták utalni így, de meg lehet figyelni, hogy idővel szinte külalakra is elkezd egymáshoz nőni kutya és gazdája.

Es ez a hasonlóság adta az ihletet a MAC-nek új kollekciójához is , mely  a Haute Dogs nevet viseli.

A bemutatót a MAC Váci úti üzletének special event team vezetője, Suzy tartotta.

Suzy a modell arcát megtisztította, majd előkészítette a  sminkeléshez (Fix +, Timecheck lotion). Bár utóbbiak nem új termékek, azért, ha valaki még esetleg nem hallott róluk, akkor a következőket érdemes tudni:

 • Fix+: ez egy hidratáló, frissítő permet, amit sminkfixálóként is lehet használni.
 • Timecheck lotion: hidratáló és bázis egyben. Hidratálás mellett kitölti a pórusokat, enyhén mattít és egy nagyon szép, „polírozott” alapot ad a sminkeléshez. Suzy minden bőrtípusra ajánlotta.

MAC egy új, high tech alapozót is piacra dobott , Waterweight néven, mely nem csak fed (Face and Body alapozóhoz viszonyítva valamivel erősebben), hanem hidratál is. Finishe (szintén Face and Bodyhoz hasonlítva) nem annyira fényes. Pipettás kiszerelésének köszönhetően pedig, nagyon gazdaságosan adagolható.

mac waetrweight

Felvitele szintén ehhez a kollekcióhoz kiadott, alapozó ecsettel történik (MAC 196), melynek alacsony, tömzsi feje van, mellyel jól lehet az alapozót beledolgozni a bőrbe, ugyanakkor építeni is lehet vele.

Az új kollekció keretein belül 3 ásványi alapú szemhéjpalettát mutattak be, fantázia név szerint:

 • Glimmer of gold
 • Posh Pedigree
 • Pure Bred

hautedogspalettes

Suzy egy füstös szemet készített, melyet az őszi trendeknek megfelelően nem satírozott el tökéletesen, ezzel adva az egésznek egy „odavetett” hangulatot.

Bár nem új termék, de egyik kedvencként bemutatott ecset nagyon megfogott engem, mégpedig a  duo fibre eye shader (288) ecset. Ez egy közepes méretű ecset, mely tökéletes a szín felvitelére és egyúttal a szín elsatírozására is.  A duo fibre ecsetekről azt kell tudni, hogy természetes (288-as ecset esetében szőkítésen átesett, világos, aranybarna színű)  és szintetikus (fehér színű) szálak keverednek bennük. Ennek a kevert fejnek köszönhetően az ecset alkalmas nem csak krémes, hanem poros szemhéjpúderek felvitelére is.

duofibre288

Hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen a már ismert gel tussal fejezhetjük be a szemfestésünket.

A  színek fantázia nevük szerint:

 • great game : gyöngyházfényű lila
 • catch my eye: nagyon világos szürke, gyöngyház fénnyel
 • rich ground: arany
 • blacktrack: a jól ismert fekete

machautedogsgelliner

Igazán ősziessé a sminket a száj teszi. A kollekció szájceruzáinak színei: naked liner és a currant.

 

 

 

currantlinerhautedogslip pencil

 

 

 

 

 

A gondosan megrajzolt és ceruzával kitöltött szájat érdemes rúzzsal átszínezni, hogy tökéletes legyen a fedés és ezáltal a végeredmény.  A kollekcióban a MAC szintén ásványi alapú rúzsokat kínál, melyek előnye, hogy nem szárítják ki az ajkakat.

hautedogsrouge

Ha pedig még valami plusz, valami extravagáns hatást szeretnénk elérni, használjunk a rúzs fölé MAC Mineralize Lipglasst! Igen, igen! Jól írtam! Nem írtam el! Lipglass: ezzel a kifejezéssel is azt szeretné a márka hangsúlyozni, hogy egy tükörfényes végeredményt ad a termék. Ferde ecsete jól felfekszik az ajkakra és a hagyományos szájfényekkel ellentétben iszonyat jó fedést adnak.

 

hautedogslakk

 

Egy kollekcióból sem hagyhatóak ki a körömlakkok, mely a rúzsokkal, szájfényekkel harmonizáló színűek:

 

hautedogslakk

Haute Dog termékei hamarosan már kaphatóak lesznek a MAC üzletekben! Amíg pedig megérkeznek, addig lehet fantáziálni, hogy ki milyen „kutya” szeretne lenni! ;-D

Amíg megérkeznek a termékek, addig itt lehet tesztelni, hogy ki milyen kutya katt ide

by Török Boglárka