1. Home
  2. Egyéb
  3. M’azur – egy felejthetetlen nyári kollekció
M’azur – egy felejthetetlen nyári kollekció

M’azur – egy felejthetetlen nyári kollekció

0
0

Az Antifactory Vintage Shopban debütál Hegedűs Dóra (DoraHegedus) és Bokányi Nóra (Pakka-Interactive Design) kollaborációjából született M’azur strandszezonra készült kapszulakollekció. Július 1-én egy nyáresti strandolást idéző High Summer Partyn lehet megismerkedni a tervezőpáros 2016-os tavaszi-nyári szezonra tervezett darabjaival.

Dóra és Nóra a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen osztálytársakként több közös projektben is részt vettek,  terveztek a Magyar Ritmikus Gimnasztika csapatnak formaruhát és a Vígszínháznak a Lumpáciusz Vagabundusz című darabhoz is. A M’azur kollekció jelenti első, nagyobb volumenű, egyetemtől független munkájukat.

A kollekció legfőbb inspirációját Roman Polanski Kés a vízben című 1962-es filmje, valamint a 60-as 70-es évek mintaközpontú, csíkos fürdőruha divatja jelentette. A film hangulata és szereplőinek öltözéke is visszaköszön a strand szettek sziluettjeiben és az anyaghasználatban is.

A filmhez asszociatív módon kapcsolódva inspirációt jelentett a tervezőpárosnak a Mazuri tóvidék, mely Lengyelország egyik legkiemelkedőbb, vitorlázási lehetőségeiről ismert turisztikai központja. A vitorlázáshoz köthető eszközök és attribútumok, mint a vaskos kötelek, a vitorlaszövet, a nagy karabinerek, valamint a Mazuri tavak színvilága mind megjelenik a végső kollekcióban.

A M’azur strandszezonra szánt kapszulakollekciójában nem csak a női öltözékek dominálnak, hanem egy-egy férfiaknak szánt darab is megtalálható, és hogy ne csak a 20-as 30-as korosztályt célozzák meg a tervezők, így egy gyerekeknek készült overállal is kiegészül a választék.

A kollekció esszenciális darabokat is tartalmaz, mint az oversized kabátok, a fókusz azonban a fürdőruhákon és a kézi szövésű vitorlászsákokon van, melynek termékpalettája folyamatosan bővül.

Az eseményen lehetőség lesz személyesen a tervezőktől megrendelni a kollekció egyes darabjait.

Pakka x DoraHegedus x Antifactory Vintage  

Kollekcióbemutató & High Summer Party

 

Időpont: 2016. július 1. || 17:00

Helyszín: Antifactory Vintage Shop || Paulay Ede utca 58.

Event: https://www.facebook.com/events/600889890091746/

 

Fotó kreditek:

Photo: Wanda Martin
MUA: Emese Balla
Hair: Zsolt Papp
Models: Lily, Virag, Kalman ICON Model Management